1 ‘n Psalm van Dawid. Die Here is my herder, ek kom niks kort nie.
2 Hy laat my rus in groen weivelde. Hy bring my by waters waar daar vrede is.
3 Hy gee my nuwe krag. Hy lei my op die regte paaie tot die eer van sy Naam.

Elke gelowige het ʼn teks of teksgedeelte wat besonder waardevol en betekenisvol is. Dit kom gewoonlik n.a.v. ʼn besondere gebeurtenis en konteks toe daardie vers of versgedeelte vir jou lewend geword het.
Uiteraard is die hele Woord lewend en kragtig. Die Bybel is duidelik daaroor. Ek dink egter nie die Here het ʼn probleem daarmee dan ʼn sekere gedeelte vir jou kosbaar is nie. Trouens, daar is waarskynlik meer sulke gedeeltes.
Ek wonder vir hoeveel van u wat hierdie reeks volg Ps. 23 besondere betekenis het? Waarskynlik baie mense.
Sommige verkies die Ou vertaling van die Bybel en ander is gemaklik met die meer dinamiese `83 vertaling. “Die Here is my Herder, niks sal my ontbreek nie” of “Die Here is my Herder, ek kom niks kort nie”.
Ons kan gemaklik identifiseer met ʼn landelike omgewing waar ʼn herder getrou ʼn waaksame oog hou oor skape wat ʼn maklike prooi is vir roofdiere. Skape kan hulself nie verdedig nie. Ek dink nie ek het al ooit ʼn skaap in ʼn geveg gesien nie. Skape is uiters kwesbaar en diep afhanklik.
Dit is die Herder se voorreg en verantwoordelikheid om na die skape se wel en wee om te dien.
In die Johannes Evangelie word die ware herder van die dagloner onderskei. Lg. is nie bereid om sy lewe op die spel te plaas vir die skape nie. As die gevaar dreig maak hy dat hy wegkom. Die skape moet maar self sien regkom.
Nie die goeie Herder nie. Hy lê sy lewe af vir die skape. Hy is getrou tot die dood toe. Hy lei hulle na waters waar daar rus is, groen weivelde waar hulle na hartelus kan wei.
Hy begelei hulle daagliks na die veilige hawe van die stal en gaan lê self in die opening sodat diewe en inbrekers nie naby kan kom nie.
In Christus is God ons goeie Herder.
Is jy gewillige en dankbare volgeling van die Herder?